Sztambul gyerekkel (iki) 2.

2014.04.24. 18:04

Lehet itt siklózni.CAM00061.jpg

Füniküler a becsületes török neve, nyilván a franciából. A Taksim tér és a Boszporusz között szállít, ugyan csak kb. 550 méteres a pálya hossza, de 80 méternyi szintkülönbséget gyűr le a "fogas-kerekű". Sétálni is lehet, de egynek jó ez is, ha gyerekkel vagyunk. Teljesen automata, sofőr sincs. 

 

Lehet itt hajókázni. 

A Boszporusz és az Aranyszarv, no meg a Márvány tenger is rengeteg lehetőséget kínál, a legkisebb csónakoktól, a nagy hajókig minden van itt, bármit ki lehet próbálni. Mi egy menetrendszerűt fogtunk, mivel kirándulni mentünk az egyik szigetre. 

CAM00828.jpg

Lehet itt tengerparti játszótéren jól-érezni-magunkat.

CAM00768.jpg

Lehet itt grillezni. CAM00771.jpg

De mi azért mégsem itt csináltuk, mert ez eléggé zsúfolt volt, meg a füstöt is vágni lehetett, úgyhogy inkább vendéglátónknál élveztük az ebbéli örömöket. 

Egyébként a grillezés össznépi elfoglaltság minden szabad pillanatban. A Heybeliada szigeten például eleve van grillező-kölcsönző, ilyen kis helyes lábacskákkal ellátott grilleken sütöget mindenki. 

CAM00765.jpg

CAM00797.jpgLehet itt lovaskocsizni. 

De nem muszáj, mert csak a turisták és a gyerekes családok legombolása a cél. Mi persze azonnal ugrottunk, nos, az égvilágon semmire nem volt jó, hacsak nem számítjuk azt, hogy a leánygyermek egészen addig, amíg be nem szálltunk, ezen rugózott, így tehát az ő öröme miatt végülis mindenképpen megérte a dolog. 

 

És a legjobb - a hajón lehet sirályokat etetni. 

Úgy tűnik, a perec és zsömle hozzátartozik a sirályok étrendjéhez, és az is hamar kiderült, hogy teljesen bevett dolog, hogy a járatokat 50-60 sirály követi... Mindenki eteti őket. Vannak, akik helyben vásárolt pereccel, mások otthonról hozott zsömlével. Az ügyesebbek röptében kapják el a falatot, a többiek a vízbe esett darabkákat halásszák ki. Meg kell, hogy mondjam, óriási volt. A hajóút első félórája ezzel a műsorszámmal telt és istenien szórakoztunk. 

CAM00840.jpg

 

 

CAM00842.jpg

Ezeket meg csak azért, mert szépek. 

hazak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr366075412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása