Egy átlagos nap

2014.05.16. 11:09

CAM01205.jpg

Már nincsenek órák, a vizsgáztatást is letudtam (írásbeli), úgyhogy marad a kutatómunka. Ennek első felvonását kilenc és három között az egyetemen végzem, majd este hét után hajnalig otthon. Akik ilyesmivel foglalkoznak, jól ismerik az efféle időbeosztást és ha történetesen még baglyok is, akkor azt is tudják, hogy ezt csak így lehet. Mármint akkor, ha az ember TÉNYLEG csinálni is akar valamit. :-) Igen, ki lehet számolni, ez kb. 10-11 óra munka egy nap. 

De a délután Sztambulé!

Ismét áthajóztam az ázsiai oldalra, köszi Fanni a meghívást. Kimentünk a partra és csak sétáltunk, fagyiztunk, sétáltunk, kávéztunk, sétáltunk, teáztunk.

Itt azonban a promenádnak kicsit más arca van, mint a másik oldalon vagy épp az Aranyszarv mentén. Ez olyan futo.JPGsportos-beaches, nem pedig családos-grillezős. Már az rögtön más, hogy itt maga a Márvány-tenger nyaldossa a promenád lábait, nemcsak a vize: tehát vannak hullámok és homokosnak tűnő CAM00693.jpgpart. Van még persze térdig erő tengeri szemét, de hamar túltettük magukat a helyzeten, hogy fürdeni itt azért nem kell. Se most, se máskor. De napozni, azt lehet, és hogy mennyien voltak... Inkább urak, mint hölgyek... és inkább idősebbek, mint fiatalabbak, de mégis szemmel láthatóan . egy szál fecskében - napoztak. Meg aztán itt láttam TÖBB biciklist is, ráadásul végig fel van festve egy biciklisáv a promenádon, szóval kifejezetten hívogató.

Csábító még a fák között vezető futóösvény is, meg persze szinte ellenállhatatlanok a párszáz méterenként installált szabadtéri kondiplaccok. Amiket használnak is, nem pedig szétszednek és ellopnak, mihelyst nem nézel oda.

És hát vannak igazi sportemberek, akik tudják, hogy és hol (!) kell fekvőtámaszozni. Na, ilyeneket nem csináltam, de azért a több kilométernyi séta miatt nem éreztem magam nem odavalónak. ;-)

CAM01202.jpg

Mire eljött a koraeste, már készültem pihenésre (illetve az esti műszakra). Azt hiszem, kellene szerezni egy ilyet. CAM01215.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr916172653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása