Sztambul fashion - megint

2014.06.16. 08:07

shopping_fest_2014_bugun_basliyor-0.jpgA bejegyzéseimet nézegetve, az érdeklődésem mintázata lassan kirajzolódni látszik azok számára, akik olvassák ezt a naplót, de ez természetesen csupán elhamarkodott véleményalkotás lehet. Az azonban ténykérdés, hogy ezek a dolgok IS érdekelnek. Mindenesetre ismét egy divatos témájú poszt, merthogy a június minden évben a shopping hónapja itt Sztambulban és hát - ahogy elnézem a boltokat - a divat-shopping van a középpontban. Ruhák, cipők, aceszuárok. Na, jó, most a plazmatévéket is viszik, de érthetően más miatt. 

A boltok és plázák nagy akciókkal készülnek, de egyébként az az általános benyomásom, hogy itt mindig nagy kiárusítások és akciók vannak. S mégis. Vannak helyek, ahol 50%-70%-os leárazás is van, akár az egész üzlet árukészletére. A divatvilágban egymást érik a bemutatók, de a slepp is kap ilyenkor hétvégente utcai divatbemutatókat és egyéb, divathoz kötődő, de művészeti performanszokat. Azaz divatos előadókat is nézhet/hallgathat. 

Ez a kép például egy designer-vásárban készült, amit a Boszporusz partján tartottak. 

CAM01632.jpg

A egyik legnagyobb dobása egyébként ennek a rendezvénysorozatnak az a nagykerből kisker hétvégék megrendezése. Tudni kell, hogy van itt néhány negyed, ahol egymás hegyén-hátán nagykereskedelmi butikok (hangozzék bármilyen antagonisztikusan is) várják a főleg orosz üzletasszonyokat (hú, már messziről ki lehet szúrni őket), ahol értelemszerűen kisker kiszolgálás nincs. Vagyis persze vásárolhat a hétköznapi ember is simán ezekben a boltokban is, amennyiben abból, ami megteszik neki, elviszi a teljes méretsorozatot (36-38-40-42). Nos, ebben a hónapban, három hétvégén is a nagyker-butikok kisker árusítást tartanak. S nemhogy egy-egy darabot is vehetsz, de azt nagyker áron vágják hozzád... 

S még valami. Ha valami gondod van a ruhával, de egyébként tetszik, akkor - a lehetőségeikhez mérten - próbálják úgy alakítani, hogy tetsszen és mégis vidd el. Például másik övet adnak hozzá, vagy éppen átvarrják a nemtetsző mintát máshova. S mindezt mosolyogva. 

CAM01614.jpg

Utóiratként idekívánkozik még egy érdekesség, mert tegnap elfelejtettem, a legtöbb próbafülkében van magas sarkú cipő, hogy azzal próbáld fel a kiválasztott ruhát. Merthogy, mint tudjuk, átlagosan nem hordanak magassarkú cipőt. És lehet, hogy épp a táskában sincs. 

CAM01250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr936297884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása