Egy antikvárium

2014.05.23. 09:10

A könyvek beszerzésének a legjobb módja az antikváriumok szorgalmas látogatása. Ugyan az antikváriumokban itt - micsoda véletlen - jobbára török nyelvű köteteket árulnak, de azért rá lehet bukkani angol vagy német nyelvű érdekes könyvekre is, meg aztán magyar nyelvűre is. Sajnos, nem értek a régi könyvekhez, így lehet, hogy ez itt sokat ér, de azért otthagytam őket. 

6.jpg

Viszont megtaláltam Mevlana tanításait vettem meg német nyelvű képregényben. 

Az antikvárium, amit ma találtam, az Istiklal utca egyik keresztutcájában található és önmagában is egy tanulmány. A könyvek, az újságok elárvultan és az értő gondoskodás látható jelei nélkül úgy hevernek a földön, a polcokon, az asztalokon, hogy mélységes melankólia tör az emberre a nemtörődömség láttán. Aztán persze az is lehet, hogy az egészet a művészet és a bohémia ihlette, merthát például egy nagy amfora is el van helyezve a költői rendetlenségben. 

8x.jpg

S mindeközben a pénztároslány a gépnél ülve sminkeli magát, a gyerekei egy kockás abroszos asztalnál szuperhősöznek és szól az arabeszk...  

8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr436191192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása