A macska és a választás

2014.04.06. 15:35

Március 30-án helyhatósági választások voltak Törökországban. Sok minden történt, meg nem is, Hürriet_cat.jpgde ami az én érdeklődésemet is külön felkeltette, hogy országszerte kb. 40 szavazókörben estére elment az áram. Tulképp, amikor a szavazatokat számlálni kellett. Így aztán gyertyalángnál és mobilok kijelzőjének fényénél számolták romantikusan a szavazatokat - csakis ez lehetett az oka, ha itt-ott elszámolódott. Viszont a nem szokványos áramkimaradásnak az okát az energiaügyi miniszter bejelentette (mielőtt még bárki is megtervezett akciókról kezdett volna el elméleteket gyártani): az ankarai központi elosztórendszer főgenerátorába egy macska mászott be, aminek következtében zavar támadt az áramellátásban.... Isztambulban is. 

A cicus teteme, nem tudom, meglett-e, de ha nem, akkor két lehetőség van: vagy Schrödingeré volt, vagy az alábbi képen szereplő harcos volt az elkövető. Igaz, ez utóbbi nem zárja ki az előbbi teljesülését. 

cats.jpg

A dolgot nem árpilisi tréfának szánta a miniszter - persze, mert ezzel is meggyanúsították -, de a török internet nyilván felrobbant a mémektől. Amik persze nem olyan jók, mint a mieink lennének... ezért nem is másolok ide egyet sem. 

Ha esetleg ma Magyarországon lesz áramkimaradás, vagy véletlenségből más oknál fogva lesz nehéz JÓL megszámolni a szavazatokat, fogjuk mi is a macskákra. Talán most már a kétkedők számára is világos lehet, hogy miért nem engedték a Kétfarkú Kutyapártot bejegyezni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr475963471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása