Cicusok / kediler

2014.03.06. 08:20

CAM00031.jpg

Azt is mondják, hogy Isztambul a cicák városa, állítólag vagy kétmillió él az utcákon. A macskák az utcán élnek, és mindenki eteti őket. De vannak egész nyugdíjas nénikülönítmények is, akik a nyári nyaralások idején Isztambulban maradva gondoskodnak a cicusokról. Állítólag.

Az egyetemen is vannak tehát NAGYON sokan. Meg az épületekben is. Talán van is egy enyhe macskahúgy-szag zártabb földszinti folyosókon, de éppen csak, hogy elremeg az ember orra előtt - mire beazonosítjuk, hogy ez a lájt buké esetleg mi is lehet, addigra már meg is szokjuk. Szóval nem gáz. Egyébként pedig több itatótálka van kihelyezve vízzel, és egy helyen láttam szárazkaját is kirakva. Sőt, mi több, van olyan hivatalsegéd, akinek az a feladata, hogy az etetésről, itatásról gondoskodjon. Annyi azonban bizonyos, hogy semmiféle egészségügyi kontroll nincs és persze születésszabályozás sincs - szóval éjjelente megy a műsor, főleg így tavasszal. 

Mesélték a kollégák, hogy pár évvel ezelőtt az akkori rektor ezen a kampuson egyszerűen megmérgeztette a cicusokat. Ugyan nagy felzúdulást keltett ez a döntés és cselekedett, de nem bukott bele... Meg kell kérdeznem valakitől, hogy bűncselekmény-e az állatkínzás. Már csak a szakma kedvéért.  

Na, szóval annyi cica van, hogy huh. Van már egy kedvencem (illetve kettő), azokat még nem tudtam lekapni, de addig itt van néhány másik. 

Azt mondják, hogy a Próféta szerette a macskákat (több sztori is van erről), szóval ezért szeretik ők is, de Isztambul történetében járatosabbak azt mondják, hogy a törökök előtti időkből is vannak leírások jelentős macskaállományról. Akkor a város lelkéhez tartoznak. 

Ahány cicust már láttam az utcákon - azaz néhány nap alatt biztos több százat -, mind jól tápláltnak és egészségesnek látszott, de a helyiek szerint a szegényebb városrészekben a macsekok is lepusztultabbak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr565844171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása