T-man, a török szuperhős

2014.05.05. 17:36

Nekik is van szuperhősük. Nem, nem az örökös győző, mert ő tulajdonképpen maga a Teremtő, ha a köztársaságot nézzük, akkor tényleg szó szerint az, hanem a T-man, azaz a teásember. 

Mellére ç van tetoválva, csak a vízgőz kis kunkorijával fölfelé, merthogy ez nem más, mint egy stilizált csésze, 635227976873870448.jpgamúgy meg a török tea és a teásember (çay - çayci) kezdőbetűje. S azért van fordítva, hogy ne higgyünk a szemünknek és véssük jól az eszünkbe, minden másnak látszik, mint ami. A T-man is ártalmatlan, mi több, szelíd kézművesnek látszik, sokszor szakállas, de néha borotvált arcú, őszintén érdeklődő (kérsz-e teát), de a külső ne tévesszen meg senkit, mert ő, igazság szerint, komoly szupererővel rendelkező hős, s ráadásul avatárjai révén jó sok is van belőle (a jogi karon például kb. tucatnyian teljesítenek szolgálatot). Bal kezével forró vizet fakaszt bárhonnan, s a lehelete teává változtatja a szerves anyagokat. Fegyvere a T-tálca, ami éppolyan korongos, mint Amerika Kapitány pajzsa, de a fogantyúja miatt más az aerodinamikai jellemzője, így nem számítható ki könnyen a pályája. Úgy értem az egyszerű - teát nem kedvelő - ellenség számára.

 turkish-tea-glass.jpgMásik fegyvere a nagyon különleges, tulipán alakú T-pohár. Más szemmel esetleg nagyfenekű (nagyhasú) nőt is bele lehet képzelni. De nem muszáj. 

Ezzel harcol T-man az antiteisták ellen, egyébként meg szuperképességénél fogva

rávesz mindenkit arra, hogy olyat tegyen, amit egyébként sosem tenne meg. Tudniillik, hogy megigya a rettenetes török teát. És ami még borzasztóbb, arra is, hogy kérjen még.

Ez  a tea tulképp nem finom, de nagyon erős. Viszont csak egyfajta van, így ha megkérdezi T-man, hogy kérsz-e teát, nem kell érdeklődni, hogy "milyen van", mivel a mátrixban csak A TEA létezik. S mégis. A millió fajta tea otthoni élvezői, a nyugati és keleti turisták úgy isszák a teát, mintha a világ legjobb itala lenne. Kétségtelenül nem az.

Ugyanakkor a legtöbb török teázó nagyon kedves vagy épp különleges hely, márcsak azért is, mert a T-man különböző avatárjai is ott tanyáznak. Így aztán - ha esetleg A KÁVÉT valamilyen általam nem érthető oknál fogva nem szeretnénk - csak bátorítok én is mindenkit, hogy hódoljon a teázásnak...

Például itt:

CAM01019.jpg

Vagy itt, ahol T-man egy kapcsolószekrénynek kinéző dobozból árulja a teát. 

 CAM01104.jpg

A törökök egyébként saját termesztésű (fekete-tengeri vidékről származó) teát isznak, a teafiltert gusztustalannak tartják főszabály szerint és az oroszoktól vették át a termesztési és az elkészítési szokásokat. És a nevet is, persze. A török tea nagyon erős, ha pedig a szupererő miatt többször is isszuk napjában, meghosszabbodhat a munkával / szórakozással töltött napi idő az alvás rovására. 

Fontos szabály, ha megkínál a T-man teával, fogadd el. 

Végezetül Árpit idézem, mert igaza van. "A török tea Törökország alapitala. Egy török bárhol és bármikor bármilyen pozícióban képes teát inni. Még akkor is, ha éppen egy szakadékokkal szabdalt szűk szerpentines úron halad (padlógázzal és közben a sofőr persze telefonál). Ennek ellenére a teát nem szokták elkapkodni. Ha egy török teát iszik, akkor ezzel egy időben szeretné magát jól is érezni. Képesek több tíz kilométert is utazni csak azért, hogy a teát egy kellemes helyen iszogassák. Persze nem a tea miatt mennek oda, hanem egészében a hangulatért. Tehát a tea és a hangulat együtt jár. Ez egy amolyan 10 perces nyugalom rohanó Isztambul közepén."

A bejegyzés trackback címe:

https://sztambul.blog.hu/api/trackback/id/tr126115115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása